fredag den 28. oktober 2011

to små hunde og små macarones :-)

Fra bogen med hæklede dyr, har jeg nu fået hæklet to fine små hunde... den brune hund er hæklet bomuldsgarn med hæklenål str. 2, og gravhunden er hæklet af effekt uldgarn, øjnene er lavet af filt.
Nu skulle det altså prøves... macarones, blev okay af et første forsøg at være, makronen er med kakao og fyldet er lavet med flødeost og vanilje...
opskrift:
100 g mandelmel (jeg malede selv mandlerne i foodprocessoren)
3 æggehvider
180 g flormelis
15 g kakao
25 g sukker
fyld:
200 g BUKO neutral flødeost
3 spsk. flormelis
vaniljesukker eller vaniljekorn efter smag.
æggehviderne slås ud i en skål, inden resten gøres klar.
æggehviderne piskes hvorefter sukker+kakao tilsættes lidt af gangen mens der stadig piskes, tilsidst vendes mandelmelet i og massen fyldes i en sprøjtepose og der fordeles i små runde ''klatter''  (ca. 2 cm i diameter) med plads til at de flyder yderligere ud under bagning.
makronerne bages ved 150 grader i 18-20 min i alm. ovn(kun en bageplade af gangen), når de er færdigbagt skal de være sprøde udenpå og lidt bløde indeni :-)
når de er taget ud af oven står de bare og køler godt af mens ostecremen røres, når de makronerne er kølet af fyldes ostecremen i en sprøjtepose med en lille tylle hvorefter der fordeles creme på den ene halvdel af makronerne og kagerne samles nu af en makron med fyld og en uden... 
skal helt sikkert prøve at ekspermitere lidt med forskellige smag osv. 
velbekomme


Rigtig god weekend :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar